Over Newbizz

Over NewBizz

What time is it? It’s game time!

– Michael Jordan’s Chicago Bulls yell –

“Wie zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor om vergeten te worden…”

Met ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende salesfuncties, business development en een achtergrond in software, telecom, CRM, broadcast, sport, events en media, ziet NewBizz de technologie in genoemde markten steeds meer convergeren. De enorme groei van onder andere de gaming industrie, sociale media en digitalisering biedt nieuwe mogelijkheden in bestaande en nieuwe markten. Het maakt de voorheen onhaalbaar geleken oplossingen, juist wél haalbaar. Omdat er nog zoveel kansen en mogelijkheden zijn, gaat NewBizz de uitdaging graag samen met u aan. Ook uw bedrijf, instelling, bond of (sport-)organisatie kan van haar klanten (abonnees, leden), fans maken door het inzetten van gedegen business development en creatieve media-oplossingen.

Maar waarom dan fans creëren? Mede uit bestuurlijke ervaring, bij mijn geliefde voetbalclub NEC, weet ik dat fans gepassioneerd en trouw zijn, maar ook als eerste kritisch en vanuit het hart kunnen reageren. In contact staan met die fan leidt tot waarde op diverse vlakken. Luisteren waar uw organisatie zich kan verbeteren. Fans beloon je met aandacht, interessante voordelen en geef je een stem. Fans geven aan wat je moet verbeteren om hen voor je te behouden. Daar waar gewone klanten gewoon wegblijven bij een tegenvallende ervaring, laten fans zich juist horen…

Meer waarde halen uit de bestaande omgeving of nieuwe markten creëren: NewBizz bouwt met u de business case, zoekt naar de opties, naar potentiële partners en vertaalt dit naar haalbare ideeën en executie. Het achterliggende doel is altijd kennis vergaren omtrent uw (potentiële) klanten en een duurzame relatie met hen uitbouwen. Via deze weg realiseren we met elkaar de business doelstellingen. 

NewBizz kan van dienst zijn in het gehele scala van activiteiten die hiertoe bijdragen. Denk hierbij aan onder andere: (interim) sales management, lancering van nieuwe concepten, adviseren op alle niveaus, ontwikkelen en betreden van nieuwe markten, co-creatie, business development of die (tijdelijke) verfrissing van sales en marketing binnen uw organisatie…

Herkent u de situaties waarin de brainstormsessie met uw MT een energieke dag opleverde met veel ideeën en creativiteit? En,.. hoe is de executie gegaan? Wat is er echt veranderd? Laten we samen een “gameplan” maken om uw “stadion” voller te krijgen met echte loyale “fans”… Vertel NewBizz welke wedstrijd u wil spelen en we bouwen gezamenlijk een gameplan!

What time is it? It’s game time!
(Michael Jordan)

ONZE WERKWIJZE

Het plan van aanpak, business plan: het Gameplan.

In mijn ruim 25-jarige loopbaan heb ik vele wedstrijden mogen spelen en/of coachen. Bij al die wedstrijden gold voor mij altijd 1 belangrijke stelling: wie zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor vergeten te worden. Het succes van nagenoeg elke wedstrijd is vaak af te meten aan de voorbereiding ervan: het gameplan.

Om te komen tot een goed gameplan, is het nodig om tot een goede definitie van de uitdaging en afbakening van de verwachtingen te komen. Gezamenlijk toetsen we de potentiële haalbaarheid. Voorbeelden als : Waar vinden we nieuwe potentiele klanten? Hoe komen we meer over hen te weten? Welke markten gaan we aanpakken, wanneer gaan we dat doen en hoe? Hoe zien we onze organisatie in versie 2.0 en 3.0? Welke (media) technologie zetten we in om de doelen te bereiken? Met elkaar komen we tot de omschrijving van de opdracht. Daarna ontwikkelt NewBizz het Gameplan als strategische aanpak om de uitdagingen het hoofd te bieden. Indien gewenst is NewBizz ook betrokken bij de executie ervan.

Het gameplan is zo zwaar als we t gezamenlijk omschrijven en als de wedstrijd nodig heeft. Van oefenwedstrijd tot finale. Van eenmalige acties of sponsorzoektochten tot strategievorming op het gebied van media, marketing, online en sales; een gameplan kan van alles herbergen, zolang het maar duidelijk is welke betrokkenheid en verantwoordelijkheden de spelers hebben door middel van heldere afspraken… In het portfolio van NewBizz vindt u voorbeelden, waar ik bij betrokken ben geweest in eerdere rollen en gedurende de tijd vind u natuurlijk ook wedstrijden die ik vanuit NewBizz heb gespeeld.

Heeft uw organisatie behoefte aan een frisse kijk van buiten aangaande: pragmatische brainstormsessies op MT niveau, quick scans, partnering, business development, fan engagement, business modellen, kortom heeft uw organisatie behoefte aan externe creativiteit en executie? NewBizz staat er klaar voor. Welke wedstrijd we ook gaan spelen, NewBizz beoordeelt graag samen met u welk gameplan we moeten inzetten in de wedstrijd en de weg er naartoe. Nieuwsgierig: neem dan contact met me op…

What time is it? Game time…

TEAM

Meet our team

Met een ruim 25 jarige loopbaan bij diverse soorten ondernemingen heeft Leonard Ariëns veel nuttige ervaring opgedaan. Met 9 jaar ervaring bij KPN zag hij de telecommarkt open gaan voor concurrenten en de opkomst van het internet en mobiele data. In diverse salesfuncties hield hij zich bezig met het ontwikkelen van zijn klanten binnen KPN. Na 1 jaar bij NOB Cross Media werd hij gevraagd door Microsoft om hun top 3 account KPN te leiden.

Leonard Ariens
CEO & Founder

Leonard Ariens
CEO & Founder

Leonard Ariens
CEO & Founder