TNO selecteert NewBizz voor Social XR Marktvalidatieproject

Social eXtended Reality ofwel Social XR staat op het punt om door te breken in de markt. Het laat de afstanden tussen mensen voorgoed verdwijnen en opent de sluizen voor een stortvloed aan ongekende nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld IT, media, zorg en mobiliteit.

WAT IS SOCIAL XR (EXTENDED REALITY)?

Extended Reality is de verzamelnaam voor Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR). Op zichzelf zijn dat nu al alledaagse technieken. AR ‘zit’ nu al in alle moderne smartphones en tablets, goede VR-headsets kun je gewoon kopen terwijl je net zo makkelijk kunt gamen met tussenvorm MR.

Koppel je die technologieën aan een communicatieplatform, dan doe je nog iets meer: je laat de fysieke en virtuele wereld in elkaar overlopen en laat zo afstanden tussen mensen verdwijnen. Daar komt het sociale deel van Social XR vandaan. Nu doe je een videocall met een collega. Binnen afzienbare tijd voer je dat gesprek wellicht aan je keukentafel met een virtuele, 3D versie of avatar van je collega die voor je zit.

WAT DOET TNO OP HET GEBIED VAN SOCIAL XR?

TNO doet baanbrekend onderzoek op het gebied van Social XR. Met het TNO Early Research Programme voor Social XR ontwikkelen ze de belangrijkste media- en netwerktechnologie om XR-communicatie mogelijk te maken. Dit onderzoeksprogramma stelt TNO in staat om samen met partners allerlei toepassingen rondom Social XR te ontwikkelen met het Social XR-platform van TNO. Daarbij is het doel om dit schaalbare open communicatieplatform verder te ontwikkelen. Iets waar zowel partners als gebruikers van profiteren.

In het TNO MediaLab zijn ze op dit moment bezig om videostreaming klaar te maken voor de nieuwe realiteit. Daarbij kijken ze naar nieuwe en verbeterde technieken voor opname- en weergave. Er is nog veel werk aan de winkel op bijvoorbeeld het gebied van codering, compressie, datatransport en synchronisatie. Ook bijkomende zaken als beheer van digitale rechten en privacy van de gebruikers komen aan bod.

WAT DOET NEWBIZZ VOOR TNO?

NewBizz is gestart met een marktvalidatie-onderzoek voor haar Social XR oplossing. Welke markten hebben potentie om deze oplossing te omarmen en met welke partners kan TNO dit het beste in de markt gaan zetten?

Zie je mogelijkheden? Neem zeker contact op via:  leonard@newbizz.eu

 

Demo TNO AR Belsysteem