SportInnovator kiest NewBizz BV voor marktonderzoek “Slimme technologie tegen racisme in stadions”.

“SportInnovator kiest NewBizz BV voor uitvoeren marktonderzoek “Slimme technologie tegen Racisme in Voetbalstadions”.

SportInnnovator, een gerenommeerd onderdeel van het Ministerie van VWS, heeft NewBizz geselecteerd om in opdracht van SportInnovator het belangrijke marktonderzoek “Slimme technologie tegen racisme in Voetbalstadions” uit te voeren. Naast de ruime ervaring van NewBizz in de Software, Media en Broadcast industrie is ook de ervaring in de voetbalwereld voor SportInnovator van toegevoegde waarde.

Naar aanleiding van bevindingen in stadions en de ruime aandacht voor de gebeurtenissen tijdens de gestaakte wedstrijd Den Bosch – Excelsior (17-9-2019), is er besloten te onderzoeken met welke technologie het mogelijk moet zijn om discriminatie te herkennen, ter voorkoming van nieuwe incidenten. Te denken valt aan alle vormen van technologie op het gebied van onder andere audio en beeld die kunnen worden ingezet voor dit doel. Daarbij wordt ook gekeken naar de combinatie met hedendaagse en toekomstige ontwikkelingen aangaande IoT, 5G en block-chain technologie.

NewBizz zal de verkenning van SportInnovator verder doorzetten, waarbij ze inhoudelijk zal inzoomen op mogelijke oplossingen die al beschikbaar zijn in de markt of in de nabije toekomst beschikbaar komen. Alle oplossingen die op dit moment al in Nederland gebruikt worden, zullen in ieder geval worden zoveel mogelijk worden meegenomen in het marktonderzoek.

Marktpartijen die menen oplossingen te hebben die binnen nu en 1 jaar operationeel zijn, zijn bij deze van harte uitgenodigd te reageren naar:

info@newbizz.eu .